Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ


Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αγίων Αναργύρων, παρουσιάσθηκαν οι οικονομοτεχνικές μελέτες | μελέτες βιωσιμότητας των δημοτικών μας επιχειρήσεων, σύμφωνα με τα άρθρα του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων που θα πρέπει να εναρμονισθούν όλες οι δημοτικές επιχειρήσεις.

Η “Τεχνική και περιβάλλοντος ΑΛΦΑ-ΑΛΦΑ” που το αντικείμενο λειτουργίας της, είναι η παροχή υπηρεσιών προς τον δήμο, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της προέρχεται από εργασίες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων και όχι από τεχνικές εργασίες και δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό, προσωπικό και τεχνογνωσία είναι μη βιώσιμη. Η επιχείρηση πρέπει να παύση τη λειτουργία της μέχρι τον Ιούνιο του 2008 σύμφωνα με την τελευταία παράταση του υφυπουργού Αθ. Νάκου.

Η "Δημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Νεκροταφείου", συγχωνεύεται με τη "Δημοτική Επιχείρηση Επικοινωνίας Διαφήμισης και Εκμετάλλευσης Δημοτικών Χώρων" και προκύπτει η νέα μονομετοχική Ανώνυμη Εταιρεία "Αξιοποίησης Δημοτικών Χώρων", με προσωπικό 30 ατόμων.

Ιδρύεται η "Κοινωφελής Επιχείρηση" Δήμου Αγίων Αναργύρων με σκοπό την κοινωνική προστασία, την αλληλεγγύη, την παιδεία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον, την οργάνωση δημοτικής συγκοινωνίας καθώς και την εκπόνηση και εφαρμογή προγραμμάτων έρευνας και τεχνολογίας, με θέσεις εργασίας 9 ατόμων.